alacsony víznyomás

2021.07.16. 18:00

Problémák vannak a vízzel Pincehelyen

Brunner Mónika

Piringer József polgármester ismét vízproblémákról tájékoztatta a lakosokat az elmúlt napokban. Mint közölte, továbbra is tartósan alacsony víznyomásra kell számítani Pincehely egész területén, így a vízhiány enyhítését lajtos kocsi segítheti. Mindezt az önkormányzat közösségi oldalán tette közzé, ahol a lakosok közül néhányan elmondták a véleményüket. Például, hogy majdnem havi rendszerességgel kicsi a nyomás, vagy egyáltalán nincs víz, itt a kánikula, és fürdeni is alig lehet.

Mint ismert, a múlt hónapban csőtörés következett be Pincehelyen, akkor ezért jelentették be a vízhiányt. Korábban pedig, a többi településhez hasonlóan bevezették a vízkorlátozást. A közműves ivóvizet kizárólag saját célú vízfogyasztásra, ivásra, főzésre és az állatok itatására kérték használni.

Az önkormányzat arra hivatkozott, hogy el szeretnék kerülni, hogy a hőségriadó alatt víz nélkül maradjon a falu. Ha ez bekövetkezik, figyelmeztettek, akkor lajtos kocsikra lesznek rászorulva – mint ez a legutóbbi esetnél meg is történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában