fejlesztés

2021.07.01. 14:00

Reményekkel telve várják tíz beadott pályázat elbírálását

Mindent megtesz a fejlődésért Izmény önkormányzata. Az összes lehetséges pályázati kiírást megragadják, hogy építsék, szépítsék a völgységi kistelepülést, tudtuk meg a polgármestertől.

Szücs Bence

A település önkormányzata igyekszik minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy építsék, szépítsék a völgységi kistelepülést, tudtuk meg Kelemen Ferenctől. Ezt bizonyítja az a tíz beadott pályázat is, melyeket idén a Magyar Falu Program keretében kérelmezett a település vezetősége. – Fontosnak tartjuk, hogy a mai kor rohanó fejlődésével egyidejűleg a mi kis falunk is tartani tudja a lépést – mondta a polgármester. – Ezért igyekszünk minden lehetséges felhívásra pályázni, hogy a támogatásokból elnyert beruházások segítségével tegyük szebbé a településünket – szögezte le Kelemen Ferenc.

A tíz pályázat mindegyike fontos, szükséges beruházást jelentene Izmény életében. A polgármester elmondta, ezek közül a futballpálya felé vezető út rendbetétele szerepel a fontossági sorrend első helyén. – Sok kistelepülésnek már nincs, nekünk azonban még van futballcsapatunk, akikre büszkék vagyunk. Szeretnénk méltó körülményeket teremteni számukra, ezért rendkívül időszerűnek érezzük az edzések és a mérkőzések helyszínére vezető út felújítását – emelte ki a falu vezetője.

Az utak karbantartása mellett a járdák állapota is kiemelkedően fontos feladat, hangsúlyozta a település vezetője. Az óvoda és a polgármesteri hivatal előtt húzódó járdaszakaszok állapota az idő múlásával leromlott, nem megfelelő állapotba került. Itt anyagköltségre pályáznak.

A közintézmények, középületek korszerűsítése szintén elengedhetetlen a fejlődő településkép megvalósításához. A polgármesteri hivatal tatarozása, a helyi ravatalozó korszerűsítése és egy játszótér megépítése is ide sorolható például. A három projekt hatvanötmillió forintos nagyságrendű. Eszközbeszerzési kérelmet is benyújtottunk, orvosi segédeszközökre, falukarbantartó-eszközökre, homlokrakodóra, pótkocsira és miniárokásóra. Ha minden beadványt pozitívan értékelnek, akár 182 millió forintot is nyerhet a kistelepülés.

 

Zajlik az óvoda felújítása, de még sok tervük van az intézménnyel

Mint arról már korábban írtunk, jelenleg is zajlanak a helyi óvoda felújítási munkálatai, de az önkormányzat további fejlesztések mentén szépítené az intézményt. Az épület néhány évvel ezelőtt részlegesen megújult, de a belső tér rendbetételéhez még számos feladat vár megvalósításra. A csoportszoba, az altató- és az öltözőhelyiségek felújítása mellett napelemeket és villanykályhákat telepítenének, ezzel csökkentve az épület fenntartási költségeit. Mindemellett az óvoda hátsó falának vakolása is a tervek között szerepel, a két beruházásra harmincmillió forintért pályáztak.

– A közösségi rendezvényeknek, programoknak helyet adó művelődési házra szintén ráfér a korszerűsítés. A színpad helyreállítására és az előtte található padozat újjáépítésére pályáztunk, az épület energetikai korszerűsítése mellett huszonötmillió forintért – folytatta Kelemen Ferenc a tervek halmazának bemutatását.

Borítóképünkön: eszközökre is rendszeresen pályáznak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában