illegálisan kihelyezett kamera

2021.07.03. 17:32

Rendőrségi bejelentést tett a Szekszárdi Sportközpont igazgatója

Azonnali belső vizsgálat indult az illegálisan kihelyezett kamera miatt, az ügyben egy szekszárdi képviselő érintettségét is vizsgálják.

TEOL

Fotó: Shutterstock

Faragó Zsolt, az Éljen Szekszárd képviselője, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. Felügyelő Bizottságának elnöke vehette át lakóhelyén azt a vezeték nélküli kamerát, melyet az eddigi információk szerint illegálisan helyeztek ki és működtettek a sportcsarnok egyik helyiségében, írja a Szekszárd – több mint jó bor nevű Facebook-oldal.

Az intézmény ügyvezetője az eset kapcsán bejelentést tett a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. A bejelentésről készült jegyzőkönyv szerint a kamerát a Szekszárdi Sportközpont Nkft. vásárolta a tavalyi évben. Az eddigi vizsgálatok során kiderült, hogy a sportközpont egyik munkatársa rendelkezett hozzáféréssel az eszközhöz, azt viszont egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy ki helyezte el a kamerát a sportcsarnokban.

A cég informatikusának tájékoztatása szerint a kamera által rögzített tartalmakhoz bárki hozzáférhetett, aki ismerte a készülék QR kódját. Az ügyvezető által kezdeményezett vizsgálat kitér majd arra is, hogy a cég törvényes működéséért is felelős felügyelő bizottság elnöke asszisztálhatott-e az illegális információgyűjtéshez.

A jegyzőkönyvet és az adásvételről kiállított számlát a bejegyzés hozzászólásai közt osztották meg, a szenzitív adatok kitakarásával.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában