tippek

2021.07.06. 16:20

Strandra ne vigyük értékes tárgyainkat

Munkatársunktól

2020.06.13. Orfű Már többen megmártóztak a vízben a szabad strandon a jó időben. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Lopás történt Fadd-Dombori üdülőtelepen a hétvégén.

Egy bajai nő tett bejelentést arról, hogy június 27-én a strandon ellopták az egyik táskájukat, melyben mobiltelefon, pénztárca, személyes iratok, készpénz és bankkártyák voltak.

Az asszony elmondta, hogy mielőtt fürödni menetek, letakarták ugyan értékeiket, de őrizetlenül hagyták azokat. A hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében az alábbi tanácsokat adja a rendőrség.

A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, mint például az ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyjuk otthon, vagy biztonságos helyen. Ugyanez vonatkozik a mobiltelefonra, fényképezőgépre, kamerára, a gépkocsi kulcsaira. Ezeket értékmegőrzőben kell elhelyezni. Ha ezt nem lehet megoldani, semmiképp nem szabad őrizetlenül hagyni az értéktárgyakat, azokra felváltva érdemes vigyázni.

Csak a szükséges mennyiségű pénzt vigyük magunkkal a strandra, vízpartra. Általános tanács, hogy a gépkocsit mindig be kell zárni.

Értékes tárgyakat, táskát soha nem szabad az utastérben, látható helyen hagyni. Az otthon hagyott értékek biztonságáért is meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket.

– Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor – áll a jó tanács a rend­őrségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában