strandok éjszakája

2021.08.01. 20:20

Csúszdaverseny és tűzzsonglőrködés is volt a szekszárdi fürdőben

Változatos programokkal és éjjel 11 óráig tartó nyitvatartással várta a vendégeket a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő szombaton, a Strandok Éjszakája országos kampányhoz csatlakozva. Több mint ezren fordultak meg a fürdőben, akiket még a hirtelen jött délután vihar sem tudott elriasztani.

Gazsó Rita

Fotó: Kiss Albert

A Szekszárdi Strand- és Élményfürdő idén is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség hagyományos országos kampányához, a Strandok Éjszakájához, amelynek részeként a strandok országszerte különböző programokkal és meghosszabbított nyitvatartással fogadják évente ezen a napon a csobbanni vágyókat.

„Idén az óvatosság és a járványügyi szabályok követése volt az első, ezért nem volt korábbi években megszokott, fesztivál-jellegű zenés-táncos programunk, nem hívtunk nagyobb fellépőket sem. Ugyan nem kellett a védettségi igazolványokat elkérni, de a létszámkorlátot igyekeztünk betartani” – mondta a rendezvényről Fritz Zoltán fürdővezető.

Ezer felett volt azok száma, akik szombaton, a teljes napon megfordultak a szekszárdi strandon. Volt egy pont, amikor délután jött a vihar és azt hitték, elmossa a nap hátralévő részét – tudtuk meg a fürdőigazgatótól. Mint mondta, a fürdőzők szerencsére kitartottak, a vízi mulatság pedig folytatódhatott.

Fotó: Kiss Albert

A nap folyamán akár a vendégek pancsolás közben a LED falakról is figyelhették a programokat. Így például a nap folyamán többször a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió bemutatóját. Sokan vettek részt a vihar miatt kicsit később elindított csúszdaversenyen is, ahol felnőtt és gyerek, azon belül fiú és lány kategóriában indulhattak a vállalkozó szellemű versenyzők. Az alap kategóriákon kívül díjazták a legifjabb és a legidősebb indulót, valamennyien kisebb-nagyobb ajándékokat kaptak. A nap, de leginkább az est fénypontja volt a tűzzsonglőr előadás, amellyel már sötétedés után, fél tíztől kápráztatták el a fürdő vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában