virágosítás

2021.08.18. 09:30

Megnézték, mennyire virágos Paks

Gazsó Rita

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A városban járt a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny zsűrije. A grémium helyszíni bejáráson értékelte a zöldfelületek fenntartásának színvonalát, a környezetszépítő munka eredményeit.

– Kihívásokkal teli időszak ez Paksnak az új blokkok építése kapcsán. Sok mindenre figyelnünk kell, többek között arra is, hogy megőrizzük a lakosság komfortérzetét biztosító, már meglévő zöldfelületeinek minőségét. Ehhez a beruházók is hozzájárulnak, hiszen tavaly egy a PIP Np. Kft-vel közös programban ezer fát ültettünk Pakson, ötszáz fa a lakosság kertjeit, ötszáz a közterületeinket díszíti – mondta Szabó Péter polgármester az eseményen.

Fodor-Szurovszki Tünde, Paks főkertésze emlékeztetett rá, hogy Paks visszatérő versenyző és nagyon szép díjak igazolják a város környezetszépítő munkáját – írta a TelePaks.

– Örülünk az eredményeknek, de a lakosság elégedettsége az elsődleges szempont a számunkra – hangsúlyozta a főkertész, aki kiemelte, idén az Atom tér zöldfelülete az az újdonság, amivel szeretnék lenyűgözni a zsűrit. A polgármesteri hivatalban tartott prezentációt követően az óvárosban a Vörösmarty utcai tagóvoda udvarát, a Sárgödör teret, a lakótelepen a megújult tömbbelsők mellett az Atom teret tekintették meg a zsűriző szakemberek. Ezt követően jártak az Ürgemezőn, a bejárás Dunakömlődön zárult. Paks mellett Tolna megyéből további öt település, Dombóvár, Ozora, Szálka, Udvari és Szekszárd is jelentkezett az országos megmérettetésre. Az idei versenyen is több kategóriában osztanak díjakat, a győztesek kihirdetése szeptember közepén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában