beruházás

2021.08.28. 14:30

Megújul a paksi víziközmű-rendszer

TN

Fotó: Molnár Gyula

Megújul a paksi víziközmű-rendszer, amelynek tervezésére keretmegállapodás írt alá a héten Szabó Péter, a település polgármestere, Décse Sándor, az Aqarena Mérnöki Vállalkozási és Szolgáltató Kft. és az Aquarena Nucleus Mérnökszolgálati Kft. ügyvezetője, valamint Zajzon Imre, az Aqualine Z+Z Szolgáltató Kft. ügyvezetője Pakson, a Városházán.

Fotó: Molnár Gyula

Az eseményen részt vett Süli János, a Paks II. projektért felelős miniszter. A keretmegállapodás összege mintegy két és félmilliárd forint, a rekonstrukció Paks mellett több településen is megtörténik – tette közzé a TelePaks. Mint elhangzott, az ivóvíz- és szennyvízrendszert, valamint a csapadékvíz-elvezetést érintő beruházás az atomerőmű-bővítés kapcsán megnövekedett igények miatt szükséges, egyúttal szolgálja az elöregedett rendszerek cseréjét is. Az eseményen kiderült, hogy a tervezési folyamat egy évet vesz igénybe, a beruházás várhatóan már 2022-ben megkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában