gyérítés

2021.08.18. 18:10

Szúnyoggyérítési akció vette kezdetét

TN

Fotó: Molnár Gyula

Tolna megyében 5795 hektáron tervezik a szúnyogok gyérítését a héten légi kémiai és földi kémiai módon egyaránt. A holnapi napon Nagykónyi, Gyönk, Varsád, Tamási, Koppányszántó, Simontornya, Regöly, Bölcske, Madocsa, Őcsény, Sárpilis, Decs és Paks területén lesz földi vagy légi szúnyoggyérítés. Az augusztus 20-i ünnepségek miatt péntek este sehol nem lesz permetezés. Szombaton a tervek szerint Dunaföldváron 600 hektár területen repülőgépes szúnyogirtás várható.

https://www.teol.hu/wp-content/uploads/2021/08/93027989300291IMG27271.mp4

Az elmúlt napokban végrehajtott kezeléseknek köszönhetően a Duna felső szakaszán mérséklődött a szúnyoginvázió, amely a folyó korábbi áradása miatt alakult ki. A Duna középső és alsó szakaszán a part menti településeken továbbra is jelentős a szúnyogártalom. Ezen a területen földi gyérítések lesznek a héten, ahol pedig szükséges, légi kezelésekkel is igyekeznek javítani a helyzetet.A nagy melegben a csípőszúnyogok aktivitása későbbre tolódik, jellemzően napnyugtakor kezdenek rajzani. A jobb hatékonyság érdekében a hőségriasztás ideje alatt nem végeznek légi permetezést. A földi permetezést napnyugta után kezdik, a hőségriasztás ezeket nem befolyásolja, de a szeles, viharos időjárás miatt előfordulhat, hogy pótnapon kell elvégezni a betervezett munkát. A pótlás a meghirdetett napot követő első, ha akkor sem optimális az időjárás, a második nap estéjén történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában