tanévkezdés

2021.08.06. 18:30

Tizenötezer forinttal támogatják a diákokat Varsádon

Brunner Mónika

20200824 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Tanszer és iskolatáska vásárlás az iskolakezdés illusztráció.

Forrás: MW-archívum

Fotó: Vajda János

Andrási Zoltánné polgármester hivatalosan a következőkről tájékoztatta a lakosságot, a varsádi szülőket: az önkormányzat képviselő testületének rendelete alapján tanévkezdési támogatást adnak a saját háztartásban nevelt óvodás, általános iskolás, középiskolás és nappali tagozatos felsőoktatási jogviszonyban álló gyermekeknek.

Az önkormányzat a támogatást a tanévkezdési kiadások terheinek csökkentése érdekében adja. A polgármester a támogatás mértékéről is beszámolt, amely, mint közölte, egységesen tizenötezer forint. Arra is felhívta a szülők figyelmét, hogy amennyiben szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, úgy a kérelmükhöz csatolniuk kell a támogatásban részesülő gyermek, fiatal hallgatói jogviszonyának igazolását.

A támogatás ugyanis kérelem benyújtásával igényelhető, amely kitöltendő dokumentum átvehető a községházán. Andrási Zoltánné polgármester ismertette: a kérelmeket az idei év augusztus kilencedikétől idén október huszonötödikéig lehet leadni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában