falunap és béke túra

2021.09.06. 16:20

Hatalmas buli volt Felsőnánán

Először rendeztek akadályfutó-versenyt a felsőnánai falunapon, ahol körhinta, légvár, habparti is szórakoztatta a gyerekeket. A felnőttek pedig fergeteges koncerteken tapsolhattak.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Több ezren szórakoztak a hétvégi felsőnánai Béke Túrán. Immáron 38. alkalommal szervezték meg az eseményt – az utóbbi években jól bevált helyszínen, a faluba vezető út melletti réten.

A körhintán sorba kellett állni a helyekért, de az ugrálóvárban is percenként váltották egymást az apróságok. Nagyon népszerű volt a zombai Langer Motorsport Egyesület bemutatója, ahogy a veterán autókat is sokan megcsodálták, és a katonai toborzósátornál is sorok álltak.

Nagy csata volt a helyezésekért az első ízben kiírt akadályfutó-versenyen, ahogy a kispályás focitornán is. Előbbiben Bíró Szabolcs polgármester is megmérette magát, s nem is ért el rossz helyezést – kislánya boldogan büszkélkedett a nyakában lógó bronz­éremmel.

A kolbásztöltő-versenyre tizenkilenc csapat adta le nevezését, az első helyet Marázi Márk és társai nyerték, a legszebb tálalásért pedig a murgai önkormányzat kapott dicséretet a zsűritől.

A német nemzetiségi önkormányzat minden indulónak tíz kiló húst biztosított, a betöltött és megsütött kolbászokat a Béke Túra összes vendége ingyen megkóstolhatta.

A nagy melegben fogytak az üdítők és a sörök, de a jégkrémek és a fagyi is.

Szórakoztató volt az ipponosok íjászbemutatója – nem is volt olyan könnyű eltalálni a tíz méterre felállított céltáblát, pedig nem volt kicsi – Balogh László csapatvezető mosolygott is a nem létező bajusza alatt, miközben töltötte a kolbászokat a versenyre.

A színpadon egész nap váltották egymást a fellépők. A Csurgó előadását tátott szájjal figyelték az apróságok, de a délutáni nagykoncerteken, a Groovehouse, Matyi és a Hegedűs, valamint a Desperado esti fellépésén is lelkesen tapsoltak szüleik nyakában.

Szórakoztató volt a Medinai Tamburazenekar koncertje, ahogy Cserháti Zsuzsa, vagy Máté Péter dalait teljes átéléssel előadó, szekszárdi amatőr énekes, Herczinger Anikó is zúgó tapsot kapott.

Tele volt a sátor egész nap, Bíró Szabolcs polgármester örömmel nyugtázta, hogy a Desperado este kilenckor kezdődő koncertjén is alig lehetett megmozdulni.

A tűzijáték nem maradt el idén sem, amit szintén nagyon sokan szemléltek, zárásként pedig DJ Bobby retró diszkóján szórakozhattak a leginkább kitartó vendégek – voltak, akik hajnalig bírták.

A szervezők évről évre egyre magasabbra teszik a lécet, a mostanival is sikerült felülmúlni a tavalyit, a jövő évivel pedig az ideit szeretnék majd überelni.

Két év múlva pedig jön a 40. Béke Túra – arra minden eddiginél nagyobb durranást ígérnek az esemény szervezői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában