irodalmi hétvége

2021.09.15. 15:30

Lázár Ervin- és Vathy Zsuzsa-napokat tartottak Kisszékelyben

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Pajor Ágnes, Kisszékely polgármestere beszámolt lapunknak arról, hogy immár negyedik alkalommal megtartották a Lázár Ervin- és Vathy Zsuzsa-emléknapokat, amelynek főszervezője Tamási Éva. Az eseményt augusztus utolsó hétvégéjén, pénteken, szombaton és vasárnap rendezték meg.

A pénteki program Bódi Kati grafikusművész kiállításával indult, utána az íróházaspárral készített portréfilmeket vetítették, majd a helyi ízek kóstolása közben késő estig beszélgetés zajlott a kiállított képekről, illetve az íróházaspárról.

Szombaton délelőtt a Négyszögletű Kerek erdő tanösvényen Horváth András túravezetésével kirándulhattak a vendégek, délután felolvasásokat hallgattak, majd vacsoráig ismét séta következett. A felolvasásokban közreműködő művészek voltak: Ács Magit írónő, Lázár Balázs színművész és a környékből érkezett tehetséges fiatalok, Ács Luca, Kovács Dominik, Kovács Viktor és Máté Anna. Este Kántor István és Erdős Orsolya megzenésített verseket adtak elő, a finom vacsora elfogyasztása után pedig örökzöld slágerek szórakoztatták a jelenlévőket.

Vasárnap a közelmúltban elkészült mesetanösvénnyel lehetett ismerkedni.

– Ez az irodalmi hétvége mindig jó arra, hogy minél jobban megismerjük Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa életét, hétköznapjait, emberségüket, írói munkásságukat – mondta Pajor Ágnes polgármester. – Ugyanakkor az is fontos, hogy emlékezzünk rájuk és hogy fenntartsuk az érdeklődést a műveik iránt. Örülünk, hogy ez az esemény immár rendszeressé vált és színesíti a kisszékelyi programok sokféleségét. A kisszékelyi programokban mindenki találhat ízlésének megfelelőt. Ez a hétvége a képzőművészet és irodalom kedvelőinek nyújtott élményeket – közölte a polgármester.

Hozzátette, hogy az emléknapokon az évek során kialakult egy rendszeresen érkező érdeklődői kör, akik már többször is náluk jártak. Most kicsit visszafogottabb volt az érdeklődés, a járvány miatt talán még óvatosan látogatják az emberek a rendezvényeket. Pajor Ágnes azonban bízik abban, hogy aki részt vett az eseményen, az nem csalódott és jól érezte magát.

Borítókép: A résztvevők sokat sétáltak a környéken, tanösvényen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában