tájékoztató

2021.09.16. 17:30

Nem ingyen pénz, ha fejlesztésre ösztönöz

Harmonikus, biztonságos és szabad Magyarországban gondolkodunk, amely harmonikusan gyarapszik – vázolta legfontosabb céljaikat dr. György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki egyebek mellett azért érkezett a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához, hogy a helyi vállalkozásokat tájékoztassa a 2021-2027 között induló pályázatokról.

Gazsó Rita

20210916_Szekszárd_Kamara_ Szekszárdon tartott előadást a vállalkozóknak Dr. György László, felelős államtitkár és dr Fischer Sándor, TMKIK elnök a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara oktatótermében_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Gyorsabb, áttekinthetőbb és egyszerűbb lett a pályázati rendszer, ez azt jelenti, hogy az eddigi eszközpályázatok esetében a 8-9 hónapi átfutás mostantól 2-3 hónapra rövidül – jelezte dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén arra a kérdésre, hogy melyek a főbb változások a következő pályázati ciklusban. Fontos elemként kiemelte, hogy nem kapnak „ingyen pénzeket” a vállalkozások.

Nem sima, hanem feltételes vissza nem térítendő támogatások érhetőek majd el, amely azt jelenti, hogy különböző feltételeknek kell megfelelniük, bővíteni a béreket, a foglalkoztatást és a munkahelyek számát a vállalkozásoknak. Ez jellemzi a beruházásösztönző programokat és a vállalati képzési programokat egyaránt – mutatott rá az államtitkár. – Az a szándékunk, hogy a magyarok felkészüljenek a 21. század technológiai kihívásaira. Ezért alakítottuk át a felnőttképzési rendszert, fejlesztjük a szakképzési rendszert és adunk annyi pénzt, 2600 milliárd forintot az egyetemek fejlesztésére, amelyet már nagyon régóta nem adtak. Mindezekkel az a célunk, hogy a folyamatosan alakuló technológiai környezetben a munkaerővel szemben támasztott növekedő és gyorsan változó igényeknek a magyar munkaerő meg tudjon felelni. Erről szólnak a fejlesztéseink – hangsúlyozta dr. György László.

– Hogy a vállalkozók és a munkavállalók egyaránt fel tudjanak készülni a jövőre, ahhoz tudniuk kell, hol találnak tudást és támogatást. Ezért hoztuk létre a vállalkozói és információs portált (vali.hu), ahol a vállalkozók testreszabott információhoz juthatnak a lehetőségekről – számolt be az államtitkár a megújult portálról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában