vádak

2021.09.14. 07:00

Nem találták a pénzt, pedig el sem veszett

A Szekszárdi Sportközpont felügyelőbizottságának (FEB) elnöke, Faragó Zsolt, az ÉSZ frakció egyes tagjai és a sportközpont azóta leváltott ügyvezetője, Malomsoki Krisztián azt a látszatot próbálták kelteni, hogy a Szekszárdi Sportközpont korábbi vezetője, Csillag Balázs ügyvezetése alatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megítélt 180 millió forintos támogatással a társaság nem tudott elszámolni. Kiderült: ez nem igaz.

Munkatársunktól

20210602 Szekszárd Sajtótájékoztatóval egybekötött találkozóra, beszélgetésre hívta a szekszárdi sportcsarnok kinevezett új igazgatója, Szőke Gergő az intézmény bérlőit, a sportegyesületek, szakosztályok vezetőit. Fotó: Kiss Albert KA Tolnai Népújság Képen: Scherer Tamaás Szekszárdi Sportközpont NKft sportszakmai koordinátor, Szőke Gergő Szekszárdi Sportközpont NKft ügyvezetője,

Fotó: Kiss Albert

A FEB elnöke és a korábbi ügyvezető, Malomsoki Krisztán több fórumon is azt állította, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. között létrejött támogatói okiratban biztosított 180 millió forint összegű támogatás elszámolása és dokumentációja hiányos, több esetben is úgy fogalmaztak „nem találnak 111 milliót”.

Mint arról a Szekszárd – több mint jó bor honlap beszámol, a minisztérium által küldött levélből azonban látható, hogy a támogatás felhasználása és elszámolása rendben megtörtént, mindössze 19.662 forint fel nem használt támogatást kell visszautalnia a sportközpontnak. A támogatási összeggel a Szekszárdi Sportközpont Nkft. szabályszerűen elszámolt. Az elszámolási dokumentáció a társaság székhelyén mindvégig fellelhető volt hiánytalanul, így Szőke Gergő ügyvezető – „megörökölve” az ügyet – azonnali intézkedéseket tett, amelynek eredményeként lezárulhatott a vizsgálat.

A weboldal szerint a dolog pikantériája az is, hogy a Malomsoki Krisztián ügyvezetőhöz érkezett minisztériumi levélből még egy laikus szemlélő számára is egyértelműen kiderül, hogy egy szúrópróbaszerű, kvázi rutinellenőrzésről volt szó, melyben Malomsoki feladata csupán annyi lett volna, hogy az EMMI által kijelölt 32 millió 343 ezer 474 forint értékű – elszámolásra beküldött – bizonylatok hiteles másolatát megküldi a minisztérium részére.

A Szekszárd – több mint jó bor szerint abból is sejthető, hogy szándékos politikai hangulatkeltésről lehetett szó, hogy a Szekszárdi Sportközpont Nkft. 2019. évi gazdálkodását a társaság felügyelőbizottsága megvizsgálta és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének elfogadásra javasolta. A Közgyűlés 2020-as őszi határozatával elfogadta a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú NKft. 2019. évi mérlegbeszámolóját.

Amennyiben a felügyelőbizottság és az akkori ügyvezető részéről valóban kérdések merültek fel a támogatás elszámolásával kapcsolatban, akkor azokat már a beszámoló elfogadása előtt meg kellett volna vizsgálniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában