Több város szennyvizében emelkedik a koronavírus koncentrációja

A 34. héten több vizsgált nagyvárosban határozott növekedésnek indult a SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja.

TEOL

Salgótarján, 2021. január 16. Koronavírusteszt-mintát tart a kezében a Semmelweis Egyetem hallgatója a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: illusztráció

Növekedés figyelhető meg a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint a megyeszékhelyek közül Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A mért koncentrációk 10 mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a további 12 vizsgált település – közte Szekszárd – esetében az alacsony kategóriába esnek.

Fotó: NNK

A szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma továbbra is emelkedni fog, ezért még inkább figyeljünk egymásra. Kérjük, aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével – olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.

Borítóképünkön: Tíz vizsgált településen is emelkedett a koronavírus koncentrációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában