Projektnap

2021.10.06. 19:10

A Dienes hasznosítható ötletekkel szolgált

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Reggeltől kora délutánig zajlott a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában a hagyományos német nemzetiségi projektnap. Az Oktatási Hivatal bázisintézménye gyakorlatilag valamennyi osztályt és minden pedagógust megmozgató rendezvényt tartott – tájékoztatta lapunkat Wigand Brigitta bázisintézményi koordinátor.

Tette ezt azzal a céllal, hogy a résztvevő kollégák segítséget, ötleteket kapjanak saját iskolájukban hasonló program megszervezésére, illetve a német foglalkozások népismeret­órákon való megvalósítására. Prischetzkyné Márkus Emőke intézményvezető – zenei világnaphoz is kapcsolt – megnyitója után a szakmai munka az osztálytermekben kezdődött meg, forgószínpad-szerűen. Olyan programokkal, melyek kézműves foglalkozások, zene, tánc, népviseleti kiállítás és tájételek révén mutatták be a német hagyományok ápolásának lehetséges módjait.

Fotó: Mártonfai Dénes

A németséggel kapcsolatos ismeretszerzés további eszköze például a tanulmányi kirándulás, ennek megfelelően tegnap a Dienes 5. évfolyama Geresdlakra, a 8. évfolyama pedig Bajára utazott, a két településen a németségre vonatkozó nevezetességeket tekintették meg. A régióból – így Baja, Györe, Hajós, Szászvár és Villány településekről –, valamint a megyeszékhely más általános iskoláiból tíz pedagóguskolléga kísérte figyelemmel a projekt­napot.

– Általános tanulói aktivitást, színes és kreativitásra serkentő feladatokat nyugtázhattunk – nyilatkozott elismeréssel a látottakról Tekauer-Dürr Anita, a györei Templom Iskola német nyelvi tanára. – Rengeteg új ötletet kaptam, már fel is írtam, hogy ezekből mit hasznosíthatok majd pedagógusi munkámban.

Borítóképünkön: Többféle tevékenységet próbáltak ki a gyerekek, kézműveskedtek is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában