1956

2021.10.23. 12:06

A forradalom hőseire emlékeztek Szekszárdon is

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Megyeszerte tartanak megemlékezéseket október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján. Így volt ez Szekszárdon is, ahol szombat délelőtt hagyományosan a Szent István téri '56-os emlékműnél hajtottak fejet a résztvevők az októberi forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Ünnepi beszédet mondott Horváth István, a térség országgyűlési képviselője. A TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola diákjainak irodalmi megemlékezését követően Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész mondott egyházi áldást. A megemlékezés – melyen közreműködik az Alisca Brass Band és a Magyar Nemzetőrség Tolna Megyei Szervezete – koszorúzással zárult.

A nemzeti ünnepen a Babits Mihály Kulturális Központban kézműves műhely és ingyenes matinévetítés várta a gyermekes családokat. A Művészetek Házában szombaton, 18 órakor ünnepi hangversennyel tisztelegnek a hősök emléke előtt. Közreműködik Balog József Liszt-díjas zongoraművész.

A nemzeti ünnep Tolna megyei eseményeiről később részletesen is beszámolunk portálunkon.

Borítóképünkön: Szekszárdon a TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola diákjai tartottak irodalmi megemlékezést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában