szakma

2021.10.30. 20:18

Akkor jó a munka, ha élvezet végezni

Sosincs késő tanulni! Ebben sokat segítenek a felnőtt fejjel is végezhető különböző tanfolyamok, képzések. Egy részük ingyen is megszerezhető, másik részük költségtérítéses. Érdemes utána nézni, hogy hol, milyen képzéseket kínálnak a megye iskolái.

Mauthner Ilona

20210527 offner márton felkészülését ösztöndíjjal segítik gépész tanuló mérnöknek készül Offner Márton 2019-ben megnyerte a víz-gáz-fűtés szerelők számára kiírt skills verseny hazai döntőjét, ami feljogosítja az európai és a világversenyen való rész

Forrás: MW

Fotó: Pezzetta Umberto

Ma már olyan ütemben fejlődik a világ, a gazdaság, a technológia, hogy a tudásunk csupán néhány évig tekinthető korszerűnek, ezután versenyképességünk jelentős mértékben csökken. Éppen ezért nem ülhetünk a babérjainkon, folyamatosan fejlődnünk kell szakmánkban, sőt olykor új szakterületen kell elhelyezkednünk.

Ma már alig elképzelhető, hogy valaki egy munkahelyen dolgozzon a nyugdíjig. A jellemző az, hogy 4-6 évente váltanak munkahelyet az emberek, és egyre többen vannak azok, akik hétévente szakmát is váltanak.

Szerencsére egyre több lehetőség közül válogathatunk, ha felnőttkorban szeretnénk tanulni. Számos felnőttképző indít piacképes tudást adó tanfolyamokat. Nagy népszerűségnek örvendenek a jelenleg még felnőttképzésben is indítható OKJ-s tanfolyamok vagy a szakiskolákban indított szakmai képzések, melyeken a végzett tanulók államilag elismert bizonyítványt kapnak.

A legjobb szakma az, amit élvezettel csinálunk, ezért érdemes átgondolni, milyen tevékenységet szeretünk csinálni, mi érdekel, milyen körülmények közt tudunk jól teljesíteni, mik a rövid és hosszú távú céljaink.

A szakmatanulásnál azonban azt is érdemes átgondolni, milyen szakmával lehet könnyen elhelyezkedni, milyenek az adott szakmában a várható fizetések. Érdemes böngészni az álláshirdetéseket, hogy lássuk, mire van jelenleg nagy kereslet, mennyi idő alatt lehet a kiszemelt szakmában állást találni. A szakmaváltásra érdemes befektetésként gondolni. Ha jól választunk, hamar megtérül az ára.

Borítóképünkön: A víz-, gáz-, fűtésszerelő szakmák is igen népszerűek

Címkék#képzések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában