jubileum

2021.10.07. 17:53

Alapításának 40. évfordulóját ünnepelte a Wunderland óvoda

Magyarország Kormánya támogatásával megújult az alapításának 40. évfordulóját ünneplő Wunderland óvoda. A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat óvodája ünnepségén beszédet mondott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, az óvoda egykori tanítványa is. A projekt első üteme augusztus végén lezárult, így időben elkezdődhetett a tanév.

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

Tizenhatezerrel bővült 2010 óta az óvodai férőhelyek száma Magyarországon, és csaknem kétezer óvoda épült, bővült vagy újult meg – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Wunderland óvoda csütörtöki ünnepségén. A kétezer óvoda között sok nemzetiségi intézmény is van, a következő években pedig további 50 nemzetiségi óvoda újul meg.

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, mint fenntartó az óvoda fűtéskorszerűsítésére 2020-ban pályázatot nyújtott be, amire 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott – mondta Farkas Pálné, a szekszárdi német nemzetiségi önkormányzat elnöke. A megújuló energiaforrásokra épülő fűtési rendszer kivitelezését két ütemben valósítják meg.

A régi radiátor testek már alkalmatlanok voltak a megfelelő hőleadásra, így az első ütemben megtörtént az épület fűtésének épületgépészeti tervezése, valamint a régi radiátorok, és csővezetékek teljes körű cseréje. A második ütemben a jelenlegi fűtésrendszert szeretnék modernizálni hőszivattyús rendszerrel, amit 2022-re terveznek. A korszerűsítést nagyon fontosnak tartják, hiszen modern környezetben szeretnék fogadni a gyerekeket. – mondta el Häfner Adél, a Wunderland óvoda vezetője.

A 40 éve alapított, német nemzetiségi nevelést végző Wunderland óvoda jubileumi ünnepségén szerettek volna elültetni egy emlékfát, amit sajnos az időjárási körülmények miatt nem tudtak megtenni, de ezt hamarosan pótolják. Häfner Adél, az óvoda vezetője elmondta, hogy az előző héten egy időkapszulát helyeztek el az óvoda egyik falába. Ezt legkorábban 2046 májusában fogják majd kinyitni az akkor itt dolgozó óvodapedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában