szűrőbusz Szekszárdon

2021.10.25. 19:30

Az egészségesebb életre hívták fel a figyelmet

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

Húszéves jubileumát ünnepelte városunkban a Tesco áruház. Ennek apropóján egy szűrőbuszt helyeztek ki október 22-én a szekszárdi bevásárló központ bejáratánál. Az egészségmegőrzés alappillére a megelőzés, amihez szervesen hozzátartoznak a szűrővizsgálatok is. A program célja a helyi lakosok és a környéken élők számára ezek népszerűsítése és az egészségmegőrzés tudatosítása mellett az, hogy a lehető legkorábban kiszűrhetők legyenek a betegségek és időben megkezdődhessenek a szükséges kezelések.

Szabó Balázs, a szekszárdi Tesco áruház igazgatója, Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere, Horváth István országgyűlési képviselő és dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott a szűrőbusz előtt Fotó: M. D.

A buszban lehetőség volt az általános állapotfelmérésre, többek között testtömeg-analízisre, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérésre, szájüreg-vizsgálatra, valamint légzésfunkció vizsgálatra is. A szűréseket díjtalanul végezték, regisztráció után bárki igénybe vehette őket. Közel száz ember vizsgálatát végezték el a nap folyamán. A szűrés az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szervezésében Horváth István országgyűlési képviselő kérésére valósulhatott meg a megyeszékhelyen.

Borítókép: Vércukorszintet is mértek a vizsgálatok során

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában