értéktár

2021.10.03. 09:16

Majd' minden paksi helyi érték bekerült a megyei értékek sorába

 A Paksi Települési Értéktár Bizottság jelenleg közel ötven helyi értéket tart számon, közülük 46-ot emelt a Tolna Megyei Értéktár Bizottság a megyei értékek sorába. Ezek egyike többek között a paksi siller bor – írta a TelePaks.

TN

Tavaly 234 siller bort neveztek a versenyre, még Szlovákiából, Erdélyből, Délvidékről, Szerbiából és Németországból is volt nevező, a szervezők most is hasonló mezőnyre számítanak

Fotó: Szabo Sara

Jelenleg is több helyi érdekesség, különlegesség, életmű vagy éppen program vár arra, hogy elnyerje ezt a megtisztelő címet. Dr. Hanol János helytörténész, aki a bizottság megalakulása óta segíti az értékek felkutatását, szeptember eleje óta az értéktár bizottság elnökeként végzi ezt a tevékenységet.

– Már az első alkalommal negyvennégy helyi értéket sikerült felterjeszteni, amelyek nagy része mindjárt megyei érték is lett – emlékezett a kezdetekre a bizottság újdonsült elnöke, aki hozzátette, bár nem ilyen nagy léptekben, de azóta is folyamatosan bővítik a helyi értékek számát. Mivel a helyi értékeket a település lakói ismerik a legjobban, ezért a bizottság tagjai várják a lakosság felterjesztéseit, amelyet írásban tehetnek meg a bizottság oldalain elérhető nyomtatvány kitöltésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában