járványveszély

2021.10.29. 20:00

Megyénkben is bezárulnak a kapuk a látogatók előtt

Látogatási és kijárási tilalmak léptek életbe számos Tolna megyei kórházban, szociális intézményben. A koronavírus-járvány és az influenzaszerű megbetegedések miatti korlátozások bevezetésétől remélik, hogy az emberek nagyobb biztonságban lesznek.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

Rottenbacher Ádám, a szekszárdi Szociális Központ igazgatója lapunknak elmondta, hogy november elsejétől vezetik be a látogatási és kijárási tilalmat, hasonlóan az egészségügyhöz. Hozzátette: rohamosan emelkedik a koronavírusos és az influenzaszerű megbetegedések száma, szeretnék megvédeni az időseiket. Jelenleg százötvenöt idősről gondoskodnak, akik bentlakásos otthonban élnek.

Dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója lapunkat arról tájékoztatta: október huszonkilencedikétől, péntektől vezették be a látogatási tilalmat. A látogatást csak az egészségügyi törvényben meghatározott esetekben engedélyezik. Az országban általánosan november elsejétől lép életbe a látogatási tilalom, de kórházuk a Tolna Megyei Balassa János Kórházzal egyeztetve ezt korábban meglépte.

Horváthné Gyánó Bernadett, a dombóvári Gondviselés Háza Idősek Otthona intézményvezetője ismertette, hogy fenntartójuktól, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól a jövő héten kapnak választ, bevezetik-e náluk a látogatási tilalmat.

Bonyhádon, a Gondozási Központ Idősek Otthonában nem vezettek be látogatási tilalmat, azonban korlátozzák azt. Az otthon minden dolgozója és lakója megkapta a koronavírus elleni oltást, ezért nem kellett tilalmat bevezetni. A hozzátartozók ottlétét tizenöt percre korlátozzák, lehetőség szerint szabad levegőn. Kötelező a szájmaszk használata és a kézfertőtlenítés – mondta el Kiss-Kelemen Eszter, az otthon szakmai vezetője.

A Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán látogatási tilalom lépett érvénybe október huszonkilencedikétől. Soron kívüli, méltányossági látogatási engedély kérhető az osztályvezető főorvostól.

Bátaszéken, a Szivárvány Idősek Otthonában is korlátozásokat vezettek be. Az intézmény honlapján tájékoztatnak: november másodikától az ellátottak látogatása kizárólag előjegyzés alapján, valamint védettségi kártyával lehetséges. Az előjegyzést telefonon vagy személyesen lehet kérni. Látogatáskor kötelező a maszk használata és a kézfertőtlenítés. Védettségi kártya nélkül az intézmény tárgyalójában tudják a látogatást biztosítani. Az ellátottak kijárását nem korlátozzák, amennyiben oltással rendelkeznek.

Megelőző céllal látogatási tilalom lépett életbe október huszonkettedikétől, azaz már múlt péntektől a Paksi Életfa Idősek Otthonában – adta hírül a paksi önkormányzat. A járóképes, illetve kerekesszékbe kiültethető lakók látogatása kizárólag látogatószobán keresztül történhet. A fekvőbetegek egyszerre legfeljebb két látogatót fogadhatnak, akik egy óra hosszat maradhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában