elismerés

2021.10.27. 16:30

Scheidler Géza vette át a Boros Dezső-díjat

Farkas Eszter

Fotó: Makovics Kornél

Ünnepélyes keretek között kapta meg az október 23-ai városi rendezvényen a Boros Dezső-díjat Scheidler Géza, az Atlétikai Club Bonyhád edzője. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere adta át a kitüntetést sokéves magas színvonalú szakmai, pedagógusi, edzői, és sportvezetői munkájáért. Az átadón kiemelték az atlétika népszerűsítésében betöltött szerepét, továbbá diákjaival elért kimagasló eredményeit is. Scheidler Géza szeptember elsejétől a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója, amivel elmondása szerint igen sokrétű feladatot kapott.

Scheidler Géza vehette át a Boros Dezső díjat Bonyhád polgármesterétől Fotó: Makovics Kornél

A város képviselő-testülete 2003-ban hozta létre a Boros Dezső-díjat, mellyel egyúttal emléket állít a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium nagyhírű testnevelő tanárának. Boros Dezső is aktív sportéletet élt, két ízben volt a magyar atlétikai válogatott tagja. Az önkormányzat a helyi testnevelés, verseny- és tömegsport fejlesztése területén elért kimagasló eredményért, és életműve elismerésére alapította meg a kitüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában