konferencia

2021.10.15. 20:00

Vadászok, halászok, madarászok találkoztak Szekszárdon

Az előző nemzedéktől kapott életteret kötelességünk úgy megőrizni, hogy sokkal élhetőbb állapotban adjuk át a következő generációnak – hangsúlyozta köszöntő beszédében Kocsner Antal, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Tolna Megyei Területi Szervezetének elnöke a szekszárdi Vármegyeházán megrendezett Halászat, vadászat, madarászat Tolna megyében című vadgazdálkodási konferencián, amely a különböző ágazatok elmúlt ötven éves munkáját igyekezett bemutatni.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagyon fontos, hogy Magyarország ötven év után ismét olyan világkiállítást rendezett, amely nem csak a vadászatról, hanem a természetről és a természetvédelemről is szólt – mondta megnyitójában dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, arra célozva, hogy a pénteki vadgazdálkodási konferenciát a csütörtökön zárult húsznapos Vadászati Világkiállítás független, ám szellemiségében mégis hozzá kapcsolódó megyei záró programjaként rendezték meg.

A megnyitót követően átfogó előadás hangzott el Tolna megye vadgazdálkodásáról, majd a gyulaji vadászterület, valamint a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. történetéről és jelenéről volt szó. Ezt a megye természeti értékeiről szóló előadás követte, de szó volt a halfogásról, mint élelemszerző tevékenységről és mint szabadidős programról, végül a tolnai madárvédelem öt évtizedét elevenítették fel.

– A halászat, vadászat, madarászat azért jelent meg a konferencia címében, mert ez az a három ágazat, amely a természet területén fejti ki tevékenységét évszázadok óta. Pici visszatekintéssel a mai viszonyokat szerettük volna bemutatni a három említett területen és a természetvédelemben – tájékoztatta lapunkat a rendezvényt követően dr. Király István, az OMVK Tolna Megyei Területi Szervezetének titkára. Jelezte, a szakemberek mellett civilek is részt vettek a programon, amely ezzel elérte azt a célját, hogy a vadászatot, vadgazdálkodást szélesebb körben is népszerűsítse.

A rendezvényen elhangzott, az Országos Magyar Vadászkamara Tolna Megyei Területi Szervezetének hétfői tisztújításán nem indul Kocsner Antal, a szervezet jelenlegi elnöke, akinek a vadgazdálkodás terén végzett több évtizedes munkájáért az Országos Magyar Vadászati Védegylet „Magyar Vadászatért” érdemérmet adományozott, amelyet dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott adott át. Kocsner Antal több mint négy évtizeden keresztül töltött be tisztségeket Tolna megye vadászati érdekképviseleteinél. Mint elhangzott, az Országos Magyar Vadászkamara 1997-es megalakulása, 24 éve látja el elnöki teendőit Tolna megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában