borászat

2021.10.13. 19:10

Változó lesz a borok minősége

I. I.

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagy érdeklődés mellett zajlott hétfőn délután a Dicenty Dezső Kertbarátkör rendezvénye. A program vendége volt Aszódi János kertészmérnök, szerkesztő-producer, aki a mezőgazdaság és a természet iránti szenvedélyét, szeretetét nemcsak a munkája során éli meg, hanem tudását a saját kertjében is hasznosítja.

Az író-olvasó találkozó témája Aszódi János Én kis kertem című, saját fotóival illusztrált könyve volt, amelyben termelési tapasztalatairól számolt be a szerző, aki kéthektárnyi területen termel zöldségeket, és feldolgozással is foglalkozik.

A szőlő idei évjáratáról Ferenc Vilmos, a kertbarátkör alapító elnöke tartott előadást. Mint lapunknak is elmondta, a borok minősége változó lesz, mert az időjárás nem igazán kedvezett a szőlőnek.

Összességében húsz-harminc százalékkal kevesebb termett, várhatóan ennyivel lesz kevesebb a bor is. A mustok cukorfoka és savtartalma magas, ezért oda kell figyelni a kezelésükre.

Ehhez adott hasznos tanácsokat Módos Ernő, az ismert szekszárdi borász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában