Zsikó Zoltán esküt tett

2021.10.20. 20:00

Személye két megyét közelíthet egymáshoz

Zsikó Zoltán esküt tett. A megye alelnökeként is dolgozik. Megosztja munkaidejét, tevékenységével a honatyát is segíteni kívánja.

Szeri Árpád

Fotó: Kiss Albert

Tavaly szeptember 24-én vált meg – kényszerűen – a Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói tisztségétől. Kereken egy év telt el, és idén szeptember 24-én esküt tett, mint a Tolna Megyei Közgyűlés újonnan megválasztott, társadalmi megbízatású alelnöke. Zsikó Zoltán ment, de visszajött és a korábbihoz képest szélesebb rálátás birtokában tevékenykedhet.

Hangján nem érződik sértettség, bár biztos nem volt könnyű búcsút mondani korábbi munkahelyének, a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Háznak. – 2017 és 2020 között voltam a Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, amely időszak alatt a kulturális központ az ország legnagyobb elismeréseit kapta meg, mind közművelődési, mind fesztiválszervező feladatait illetően – rögzítette a legnagyobb közösségi portálon.

– Tavaly decemberben keresett meg dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere – ezt már lapunknak nyilatkozta, beszámolva élete alakulásáról – arra kért, hogy legyek a Kalocsai Innovációs Központ NKFT. ügyvezetője. Örömmel tettem eleget a megtisztelő felkérésnek. Már csak azért is, mert az innovációs központ legfontosabb feladatainak egyike nem más, mint kapcsolódás a Paks 2 beruházáshoz. Mindennapi tevékenységem tehát átnyúlik Tolna megyébe. Már most Paks a legjelentősebb térségi partnere Kalocsának, s ha megépül a két város között az összekötő Duna-híd, abban az esetben ez a viszonyrendszer még jobban kiteljesedik.

Ezek után nem is volt számára kérdés, hogy elvállalja-e a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöki tisztét. Meggyőződése, hogy jelentős mértékben hozzájárulhat a megye gyarapodásához. Pozíciójából adódóan összekötő kapocs lehet nemcsak Kalocsa és Paks, hanem Bács-Kiskun és Tolna megyék között is. Ügyvezetői munkáját nem adta fel. Idejét egyenlően osztja meg a két megye, a két város között. Ugyanakkor – jogi összeférhetetlenség miatt – bátaszéki önkormányzati képviselői tisztéről lemondott. – Megyei alelnökként természetesen egész Tolna megye fontos számomra – jegyezte meg. – De mindenekelőtt Horváth István, a Szekszárd-bátaszéki, tehát 1. számú választókerületi országgyűlési képviselő munkáját igyekszem minél jobban segíteni. Vele együtt az összes polgármester számíthat rám. S még valami: folytatom, ami mindig is közel állt hozzám, azaz munkálkodni fogok Tolna megye kulturális életének és infrastruktúrájának fejlesztésén.

Készül az újévköszöntő gálára

Jó a kapcsolata Fehérvári Tamással, a megyei közgyűlés elnökével. A megyénél dolgozó munkatársaitól is megkapja a szükséges támogatást. De nemcsak ezért érzi úgy, hogy képes lesz maradéktalanul és szakszerűen ellátni feladatait.

– Menyasszonyom, dr. Gál Klaudia elismert közigazgatási szakember – engedett betekintést családi viszonyaiba. – Pakson dolgozik Süli János miniszter mellett. Szerencsés vagyok, hogy párommal nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is együtt tudunk gondolkodni, egymást támogatva.

Megnövekedett elfoglaltsága miatt sajnos mérsékelnie kellett előadóművészi tevékenységét. De így is nagyon készül az ötödik jubileumi újévköszöntő gálára, melynek Bátaszék ad otthont.

Borítókép: Zsikó Zoltán a megyei önkormányzat szeptember 24-i ülésén tette le az alelnöki esküt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában