Faültetés

2021.11.16. 16:26

A szociális területen dolgozókra irányult a figyelem

November 12. a Szociális Munka Napja. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget november 16-án délután a Tolna Megyei Balassa János Kórház főbejárata előtti téren.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Makovics Kornél

A szociális munka napja alkalmából egy díszkörtefát ültetett el tegnap délután a Tolna megyei Balassa János Kórház főbejárata előtti téren a város önkormányzata, kábítószerügyi egyeztető fóruma és RÉV Szenvedélybeteg Segítő Szolgálat. Az eseményen szociális munkás hallgatók is jelen voltak. A járvány miatt nem lehetett a kórház területén elültetni a fát, de itt még többen láthatják majd azt és az alkalmat megörökítő emléktáblát.

A faültetés szimbolikus, hiszen a jövő nemzedékének biztosítja a tiszta levegőt, megköti a széndioxidot, megszűri az UV sugárzást, élőhelyet biztosít madarak számára, majd a fa termése táplálékot ad. A szociális munka, melyet minden nap hittel végeznek, értéket képvisel a jelen, s a jövő generációi számára, olvasható az esemény előzetes tájékoztató anyagában.

Mint prof. Dr. Nagy Janka Teodóra, a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi karának tanszékvezető egyetemi tanára megnyitó beszédében elmondta, ez már a harmadik alkalom, hogy faültetéssel emlékeznek meg a szociális munka napjáról. Elsőként a helyi felsőoktatási intézmény kertjében ültettek fát, jelezvén, hogy a tudás, az értékek képviselete szorosan kötődik a szociális munkás képzéshez, hiszen nem lehet tudományos ismeretek nélkül professzionális munkát végezni.

Hangsúlyozta, hogy a világjárvány idején még fontosabb az egészségügy és a kórházi szociális munka fémjelezte összefogás. Pappné Kozma Krisztina ápolási igazgató méltatta a kórházban dolgozó szociális munkások gyógyítást, gyógyulást segítő tevékenységét. Kálóczi Andrea a KEF szakmai vezetője, a tegnapi program levezetője felolvasott egy alkalomhoz illő verset, amit valamikor Nagy Janka Teodóra írt. A fát dr. Varga István Ph.D, egyetemi adjunktus és dr. Steinbach Gergő, a kórház Pszichiátriai Osztályának rezidens orvosa ültette el.

Borítóképünk: dr. Steinbach Gergő (balról) és dr. Varga István ültették el a „segítők fáját”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában