Projektnyitány

2021.11.18. 16:20

Diósberény és Szakadát lakói jobb vizet kapnak

TN

Fotó: Makovics Kornél

„A Tolna megyei Diósberény és Szakadát Ivóvízminőség-javító Programja” elnevezésű projekt nyitórendezvényét tartották a hét elején a diósberényi Művelődési Házban, Tillmann András László diósberényi és Laszk Gábor szakadáti polgármester részvételével.

A beruházás célja új víztisztító technológia létesítése, a vízkezelés: vas- és mangántalanítás, kémiai ammóniummentesítés, fertőtlenítés, vízbázisfejlesztés, új víztisztító technológia létesítése Diósberény településen.

A munkálatok a Covid-járvány miatt csúsztak, de lassan befejeződnek. A két település önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében nyerte el az európai uniós támogatást: kétszázhuszonhárommillió-nyolcszázezer forintot. A beruházás összesen kétszázharmincötmillió-ötszázhetvenezer forintból valósul meg, amit kilencvenöt százalékban az Európai Unió, valamint a központi költségvetés finanszíroz.

A támogatási összegből a két önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével részesül.

Borítóképünk: Laszk Gábor (középen) és Tillmann András László (jobbra) tartottak tegnap tájékoztatót a vízminőség-javító programról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában