Felvételi

2021.11.17. 15:30

Érdeklődni kell és figyelni az időpontokat

Az Oktatási Hivatal a honlapján mindenben segíti a szülőket és a tanulókat a megfelelő tájékozódásban.

B. M.

Nagykanizsa, 2021. május 5. Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképzõ Iskolában 2021. május 5-én. Történelembõl középszinten 66 ezer, emelt szinten mintegy 8 ezer diák érettségizik. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: illusztráció

Ismertetik: a nyolcadik évfolyamos tanulók felvételi lapjainak kitöltését és a felvételi eljárással kapcsolatos adminisztrációt a tanuló általános iskolája intézi. Az eljárás során elvégzendő teendőkről és határidőkről mindenképpen az általános iskolával kell egyeztetni.

A középfokú intézményeknek az idei év október huszadikáig nyilvánosságra kellett hozniuk a felvételi tájékoztatójukat, és meg kellett határozniuk a tanulmányi területeiket, amelyekre a felvételi eljárás során jelentkezőket fogadnak. Amennyiben a kiszemelt tanulmányi terület esetén a középiskola az átvétel feltételeként előírta a központi írásbeli vizsgát, úgy a jelentkezőnek 2021. december harmadikáig egyénileg kell jelentkeznie erre, közvetlenül az általa választott vizsgaszervező intézményben.

A vizsgát a tanuló bármely szervező intézményben megírhatja. A központi írásbeli vizsgát szervező középiskolák jegyzékét az Oktatási Hivatal 2021. november tizenhatodikáig teszi közzé a honlapján. A központi írásbeli vizsgákat 2022. január huszonkettedikén tartják.

A különleges bánásmódot igénylő, sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók szüleinek már a jelentkezéseket megelőzően meg kell kezdeniük a tájékozódást a tanulók központi írásbeli vizsgán, illetve a felvételi eljárásban való részvételének speciális feltételeire vonatkozóan.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában