Tamási

2021.11.03. 19:10

Fogadóóráikon várják a lakosokat a képviselők

Brunner M.

20191030 Tamási Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság Időjárás illusztráció.

Forrás: MW-arcgívum

Fotó: illusztráció

A képviselői fogadóórák időpontjaira hívja fel a lakosok figyelmét az önkormányzat a város honlapján. Jelenleg november végéig tudni, hogy a képviselők közül mikor kivel lehet találkozni hetente csütörtökön egy órán át. A rövid rendelkezésre álló idő miatt érdemes időben érkezni a hivatalos ügyfélfogadásokra a Tamási Polgármesteri Hivatalba.

Gasparics László, a Tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója képviselő is egyben. Az oktatási intézmény vezetése mellett képviselői munkáját is fontosnak tartja. Lapunknak adott interjújában elmondta, hogy több alkalommal kérték már a segítségét az állampolgárok, ez álláspontja szerint talán annak is köszönhető, hogy a városban mindenki jól ismeri őt. Az ügymenet a következőképpen zajlik: a kérést, észrevételt, javaslatot a képviselő továbbítja a városvezetésnek. Ezután történik az adott ügyben intézkedés, amelyről a képviselőt és a jelzést tevőt írásban tájékoztatják.

– A hozzám forduló lakosok leginkább azt a kérést fogalmazzák meg, hogy javítsuk a járdák állapotát, ilyen munkálatok egyébként folyamatosan zajlanak a városban. Sok idős él Tamásiban, vannak köztük kerekesszékesek. Ők azt szeretnék, ha a járdák számukra is alkalmassá válnának a közlekedésre. Magánügyekkel, -problémákkal még nem találkoztam a képviselői fogadóórákon. Inkább azt tapasztaltam, hogy az állampolgárok az utcán is megállítanak, és kérik a segítségemet. Legutóbb például abban, hogy egy területen túl sok a lehullott falevél, szükséges lenne összegyűjteni – tette hozzá.

– Képviselőtársaimmal együtt leginkább azt tartjuk szem előtt a továbbiakban is, hogy minél élhetőbb legyen Tamási. Úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk. Büszkék vagyunk a már megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztésekre. A Miklósvári Parkerdőben található Dám Pont Látogatóközpont népszerűvé vált a kirándulók körében, de említhetném a Sportok Házát, a hamarosan nyitó Civil Házat vagy a katolikus negyedet, amelynek az építkezése elkezdődik, ahogy a városi tanuszodáé is – mondta.

Borítóképünk: Tamási utcakép. Szólnak, ha túl sok a lehullott levél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában