bizottsági ülések

2021.11.02. 18:31

Gyors pénzbeli segítséget adnának a bajba került szekszárdiaknak

Szepesi László

Forrás: Shutterstock

A gyors segítségnyújtás lehetőségének kidolgozásáról tanácskozott kedden délelőtt Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér elnökletével Szekszárd Közgyűlésének Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottsága. Korábban több esetben okozott gondot, hogy jelentős kár ért valakit, például leégett lakása, s a biztosító csak a helyreállítás után térítette meg a kárt.

Most a bizottság kezdeményezte, a hivatal dolgozza ki azt az intézkedési rendet, amelynek alapján a város átmeneti segítséget tud nyújtani. Ennek során szakértők segítségével megállapítanák, milyen összegű visszatérítendő támogatás tenné lehetővé a keletkezett kár gyorsabb megszüntetését.

Az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság Murvai Árpád elnökletével tartott ülésén kisgyermekgondozók, kisgyermeknevelők képzésének segítését javasolja a közgyűlésnek. Ennek gyakorlati része az önkormányzat városi bölcsődéjében történne a város és a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola közötti megállapodás alapján.

Egy bejelentés is elhangzott az ülésen, miszerint a Tanulj, hogy boldogulj program keretében egy szponzor három gyereknek laptopot ajándékoz, így tovább bővült a támogatott tanulók száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában