környezetszennyezés

2021.11.11. 10:59

Illegális szeméthegy „nőtt ki” a földből Józsefpusztán

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Az illegális szemétlerakóhelyek megszüntetését vállalta fel ismét Szekszárd város Polgármesteri Hivatala. Gyurkovics János alpolgármester az ügy érdekében szerdán tartott sajtótájékoztatót József­pusztán. A helyszínen látható volt mintegy hetven köbméternyi szemét, kerti bútor, televízió, gyermekjáték, fotel, hűtőszekrényrész. Elmondta, ismeretlenek kisteherautóval is érkeznek a lomokkal, inkább felvállalják, hogy lebukhatnak, szennyezik a környezetet. A józsefpusztai szeméthalmot az önkormányzat kiszedeti, elszállíttatja. Felhívta a figyelmet: hulladéknak a szemetesedényekben, a hulladéklerakó-helyeken van a helyük.

Megtudtuk, a környéken brutális méretű patkányok is vannak, és több helyen található még kisebb-nagyobb szeméthalom. Az önkormányzat tájékoztatása szerint Szekszárd város az idén huszonötmillió forintot költött az illegális szemétlerakók felszámolására pályázati támogatásból, több mint negyvenhétmillió forintot önerőből. A közelmúltban nyert hatmillió forint mellett tavasszal volt egy tizenkilencmillió forintos projekt, ugyanúgy a „Tisztítsuk meg az Országot!” programban – itt három és fél millió forintot kamerarendszerre is költhettek, hogy megakadályozzák a szemét újratermelődését.

A mostani hatmillió forintból tíz helyszínen hatszázötven köbméter szemetet sikerült összeszedni, ártalmatlanítani. Az idén felszámoltak kétezer-ötszáz köbméter és ezeregyszáznyolcvan tonna illegális hulladéklerakót. Hétszázhetvenöt tonna lomot, építési törmeléket, egyéb hulladékot gyűjtettek be közterületről. Ugyancsak közterületről ötszáznyolcvanhét tonna zöldhulladékot szállítottak be.

Borítókép: Józsefpuszta keleti oldalán ekkora szeméthalom található, mutatja Gyurkovics János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában