bizottsági javaslat

2021.11.03. 16:20

Kedvezőbb feltételekkel segítenék a szekszárdi vállalkozókat

Egy pályázat újraindításáról is tárgyalt a szerdai ülésén Szekszárd Közgyűlésének Pénzügyi bizottsága.

Szepesi László

Forrás: Wikipedia

Fotó: illusztráció

Eredetileg még júniusban, a veszélyhelyzet idején Ács Rezső polgármester tette lehetővé egy pályázat nyitásával, hogy az ipari adó mérséklése mellett további segítséget kapjanak a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott, tíznél kevesebb dolgozót foglalkoztató, s évi tíz millió forintnál kevesebb árbevételt elérő egyéni-, mikro-, és kisvállalkozások. Akkor az ötmilliós alapból, amelyet tervek szerint tovább bővítettek volna, három célra lehetett támogatást kérni, a működési költségek csökkentésére, a munkaerő megtartására, illetve a vállalkozás újraindítására.

A pályázati felhívást a város lapja, a Szekszárdi Vasárnap közölte, s a pályázatokat elektronikusan lehetett benyújtani. A térítésmentesen kapható összeg százezer forint volt. A megjelent felhívásban előírt határidőig mindössze tizenhét olyan pályázat érkezett, amely megfelelt a kiírásnak, így a nyújtott támogatás összege nem merítette ki a rendelkezésre álló keretet. Megmaradt 3 millió 300 ezer forint.

Emiatt újabb pályázat kiírására született javaslat. Ebben a korábbinál kedvezőbb feltételekkel, s többen vehetnek részt, ugyanis a javaslat szerint, egyebek között 20 millió forintra növelik az árbevétel összegét.

Az önkormányzat pénzügyi bizottsága Máté Péter elnökletével úgy döntött, támogatják, hogy Szekszárd közgyűlése ismételten segítse a pandémia miatt nehéz helyzetbe került vállalkozókat, vállalkozásokat. Végső döntést a közgyűlés pénteki ülésén hoznak a képviselők. Ha Pénzügyi Bizottság által is helyeselt javaslatot elfogadják, a vissza nem térítendő támogatásért az év végéig lehet pályázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában