Dombóvár

2021.11.18. 18:10

Kiváló hangulat volt a borünnepen

A Márton-naphoz kapcsolódóan hagyományos borfesztivált rendeztek a hétvégén Dombóváron.

V. Sz.

Fotó: A szerző felvétele

A nyitó program a kulturált borfogyasztásról szóló előadás keretében megtartott borkóstoló volt péntek este, a vendégek a szekszárdi Mészáros pincészet borait ismerhették meg közelebbről. Müller Ádám köszöntötte a szépszámú közönséget, majd Páldi Ede, a Dombóvári Kertbarát Egyesület elnöke a jövőre ötvenéves szervezet bemutatásával kezdte meg a programot.

Kovács János, a térségben jól ismert borbíró, borszakértő ismertetőjében kiemelte, hogy a kulturált borfogyasztás a szemrevételezés után, az illat­anyag, majd az ízvilág feltérképezésével folytatódik. Kétfajta fehér, egy – az illat és íze szerint is a nők körében kedveltebb – rosé, majd két testes vörösbor kóstolásával telt a közel másfél óra.

A pénteki borkóstolón a Mészáros Borház tételeivel ismerkedtek a dombóváriak (Fotó: V. Sz.)

Szombaton délután a szervezők biztosítottak lehetőséget a villányi, siklósi és szekszárdi borvidék egy-egy pincészetének legkiválóbb termékeinek megismerésére, a dombóvári új borok mellett. A rendezvényt Pintér Szilárd Dombóvár polgármestere és Glaub Róbert, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitották meg. A jó hangulatról a Dombóvári Zenész Egyesület, a Tamásiból érkező Musette Harmonika Együttes, a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tűzoltóegyüttes, a Medinai Tambura Együttes, a Kurdi Kaposmente Hagyományőrző Táncegyüttes és a Sramli Kings gondoskodott.

A szervezők, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Kertbarát Egyesület, a Kernen I. R. Baráti Kör és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete elégedetten zárta az estét.

Borítóképünkön: Pintér Szilárd polgármester és Glaub Róbert is koccintottak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában