átadó

2021.11.11. 18:10

Tizenkilenc gyereket írattak be a bölcsődébe

Wessely Gábor

Bölcsődét adtak át csütörtökön Faddon. A bruttó 135 milliós beruházásnak köszönhetően teljessé vált a településen az oktatási infrastruktúra. (Eddig bölcsőde nem volt, csak óvoda és általános iskola.)

A létesítmény 28 gyermek elhelyezésére alkalmas. Most, induláskor 19-et írattak be. Fülöp János polgármester szerint a létszám fokozatosan feltöltődik, s ha marad hely, a környékbeli településen élő kisgyermekes szülők is igénybe vehetik a szolgáltatást.

A létesítményt egy volt óvodaépületben alakították ki. Új óvodát 2014-ben építettek, s akkor szabadult fel ez az ingatlan. Az avatószalagot a polgármester mellett dr. Horváth Kámán kormánymegbízott és Horváth István országgyűlési képviselő vágta át. Utóbbi elmondta: Faddra, az elmúlt közel négy év során mintegy másfélmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett. Ebből egészségügyi, oktatási, kulturális, közlekedési, csapadékvíz-elvezetési és közterület-karbantartási programokat hajtottak végre. Többek között egészségház és kerékpárút is épült. Mindezeken túl, küszöbön áll a piactér korszerűsítése, vagy, ha a támogatási összeg lehetővé teszi, új piac építése.

A bölcsődét az átadási ünnepség során megáldotta a két helyi lelkipásztor. Csomós Balázs református lelkész a gyermeki lélek tisztaságáról, romlatlanságáról, istenközeliségéről beszélt. Rostás Jenő katolikus esperes pedig azt emelte ki, hogy immár van egy iskola-óvoda-bölcsőde alkotta háromszög a faluközpontban, melynek centrumában ott a templom. Ezt követően a résztvevők megtekintették az új intézményt, a teljesen felszerelt, játékokkal ellátott foglalkoztató helyiségeket és az udvart.

Ezek is érdekelhetik