adventi készülődés

2021.11.30. 18:10

Ünnepi ruhába öltözött Dombóvár

Futó Rebeka

Fotó: Beküldött kép

Vasárnap délután elkezdődött az adventi ünnepkör köré szervezett programsorozat Dombóváron. A rendezvény kiállítás-megnyitóval kezdődött, mely a Foltos Kékmadár foltvarróinak munkáit mutatja be az érdeklődőknek. Katatics Zsuzsa művésztanár köszöntőjét követően Pápai László és tanítványai előadása zárta le a megnyitót.

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjai színvonalas adventi műsorát követően Pintér Szilárd polgármester és Kerényi Zsolt alpolgármester gyújtották meg a Dombóvári Művelődési Ház előtt felfüggesztett adventi koszorún az első gyertyát.

A téren telepített, valódi jéggel borított korcsolyapályát méltó módon a Hoffmann Nóra vezette Hoffmann Korcsolya Akadémia kiválóságai Movies on Ice című fergeteges jégtáncelőadásukkal nyitották meg. Dombóváron soha ezelőtt nem látott show-t varázsoltak a közönségnek a jégre. A tizenöt fellépő között az egészen picitől a junioron át a felnőtt magyar bajnokig képviseltették magukat. Az előadás nagy sikerét mutatja a közel ötszáz érdeklődő. A hivatalos megnyitót követően a fellépő diákok vehették először birtokba a jégpályát.

A nyitó ünnepségen az adventi árusok közül is többen kinyitottak, forralt borral, kézműves termékekkel, méhész termékekkel, kürtős kaláccsal és különféle finomságokkal várták a résztvevőket.

A városban kihelyezett karácsonyi fénydekoráció az idei évben huszonnégy új dísszel bővült.

Borítóképen: A Hoffmann Korcsolya Akadémia oktatói és versenyzői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában