Előtető a tolnai temetőben

2021.12.19. 17:30

A gyászolók nem áznak többé az esőben

Újabb két beruházást hajtott végre a tolnai önkormányzat idén a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnál (JETA) elnyert támogatás segítségével.

S. K.

Az egyik projekt a tolnai és a mözsi ravatalozó előtetőjének kialakítását célozta. A két előtető összesen 9,5 millió forintba került. A JETA 5,94 millió forint pályázati támogatást biztosított, a város – a faanyag drágulása miatt – hozzávetőleg 3,5 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. A hozzátartozóknak ezután a gyászszertartás idején csapadékos időben sincs szükségük esernyőre. 

A másik fejlesztés során egy ágaprítógépet vásárolt az önkormányzat. A berendezéssel a közterületeken keletkező zöldhulladékot darabolják fel, az aprítékot komposztálják, vagy intézmények fűtésére használják fel. A gép beszerzési ára bruttó 7,8 millió forint volt, melyhez az önkormányzat a hétmilliós JETA-támogatáson felüli önerőt biztosította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában