Álomút

2021.12.15. 16:20

Diákoknak szól a Közút rajzpályázata

B. M.

Képünk illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg „Álomút” címmel országos gyermekrajz-pályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Nevezni 2022. január 15-ig kizárólag elektronikusan, az alkotásról készített fotó feltöltésével lehet a társaság honlapján.

A rajzok témája az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódik. Ezúttal is öt kategóriában várják a pályaműveket: első-második osztály, harmadik-negyedik osztály, ötödik-hatodik osztály, hetedik-nyolcadik osztály és gyógy­pedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó egytől nyolcadik osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek. A legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását. A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer jövőre a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. Osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre. Elleshetik az útépítés fortélyait, igazi úthengert vezethetnek, belekóstolhatnak a közlekedési hírszerkesztésbe, interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól napjainkig.

A nyertes osztályok továbbá megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát, várostörténeti sétán, kalandozáson vehetnek rész a János Vitéz Látogatóközpontban. Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve százötven tízezer forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában