Cél: a közlekedésbiztonság javítása

2021.12.21. 17:42

Gőzerővel folynak a fejlesztések Pakson

Tolnai Népújság

Lezárult a paksi Táncsics Mihály utca felújításának első üteme. A projekt részeként a kivitelező Amalfi Hungária Kft. szakemberei térköves parkolókat alakítottak ki, kicserélték az útburkolatot és új világítóberendezéseket helyeztek ki a területen – tájékoztatott a TelePaks, amelyből kiderült, hogy a fejlesztés a járdafelújítással a tervek szerint jövő januárban folytatódik. 

Elkészült a Tölgyfa utca felújítása is. A mintegy ötvenméteres szakasz kivitelezésének műszaki átadása szerdán kezdődött meg. A beruházás során új burkolatot kapott az út, valamint a mellette található parkolók, megújultak a szegélyek és a kivitelező munkatársai megemelték a csatornafedelek szintjét is. A szerdai területbejáráson Szabó Péter polgármester elmondta, a projektre mintegy 16 millió forintot fordított Paks önkormányzata. A polgármester hozzátette, külön öröm a városvezetés és a Tölgyfa utcában élők számára, hogy a kivitelező jóval a határidő előtt elkészült a munkálatokkal. 

Pakson, a Táncsics utca és Táncsics-köz kereszteződéseiben új zebrákat alakítottak ki és megoldották a gyalogátkelőhelyek világítását és megközelíthetőségét is. A 9,5 millió forintos fejlesztés azért vált szükségessé, mivel a bevásárlóközpontok, buszmegállók környékén hatalmas az autós és gyalogos forgalom, a fejlesztés célja a közlekedésbiztonság javítása volt. A bejáráson elhangzott, a város folytatja a közlekedés biztonságának javítását célzó fejlesztéseket: hamarosan elkészül Paks első okos zebrája, amelynek finanszírozása egy pályázatból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában