Felújítás

2021.12.23. 19:10

Jó kezekbe került a majd’ 130 éves szobor

Nepomuki Szent János felújított szobrát december 25-én, a délelőtt tíz órakor kezdődő mise után áldja meg Rostás Jenő faddi esperes-plébános.

Wessely G.

Rostás Jenő a felújított Nepomuki Szent János-szobornál (A szerző fotója)

Az egyházmegye legaktívabb papjai közé tartozik Rostás Jenő faddi esperes-plébános. Nemrég állíttatta fel Szent II. János Pál pápa szobrát a templom mellett, s máris küszöbön áll egy újabb szoborszentelés, a másik szomszédságában.

Ez esetben az alkotás nem új, csak felújítás utáni megáldása történik most, december 25-én, a délelőtt tíz órakor kezdődő mise után. Az 1894-ben készült homokkő szobron – mely Nepomuki Szent Jánost ábrázolja – jó szándékú, de nem szakszerű javítgatások, festegetések történtek az elmúlt száz év során többször is. Ez alkalommal azonban jó kezekbe került, Deér Zoltán szobrász mindent rendbe tett, még a talapzatot is. A munkát egy helyi vállalkozó, Tanács Géza finanszírozta.

A faddi papnak természetesen vannak további tervei is. A következő a kálvária felújítása lesz. A stációk domborműveit szeretné elkészíttetni a mostanában egyre kedveltebbé váló és nem mellesleg „lopásbiztos” anyagból, a bronzhatású műgyantából.

Rostás Jenő a felújított Nepomuki Szent János-szobornál (A szerző fotója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában