Pincehely

2021.12.20. 16:41

Köszönetet mondtak a Kapos-hídért

B. M.

A pincehelyi önkormányzat az elmúlt héten köszönetet mondott a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred valamennyi katonájának a szakszerű és lelkiismeretes munkájáért – végre elkészült a várva várt új Kapos-híd. Külön köszönetüket fejezték ki a munkálatok irányításáért és a munkavégzés alatti segítőkész hozzáállásukért Antal László ezredes, ezredparancsnoknak, valamint Polónyi Tibor János őrnagy, építésvezetőnek. 

Mint közösségi oldalukon közzétették, 2020 áprilisában nagy várakozás előzte meg az ideiglenes hidat. Mindannyian tudták, hogy a régi, megrongálódott Kapos-híd elbontásától az új híd elkészültéig szükségük lesz egy olyan ideiglenes hídra, mely biztosítja Pincehely lakossága, valamint a településen áthaladó közúti és gyalogos forgalomban részt vevők számára az átkelést a Kapos folyó felett. Átlagosan napi négyezer gépjármű haladt át a Mabey Universal hídkészletből felépített ideiglenes hídon, mintegy ötszáznyolcvannégy napon keresztül. 

Az ideiglenes híd harminchat méter hosszú, tíz méter széles és negyven tonna teherbírású volt. Mostanra pedig eljutottak odáig, hogy elkészült az új Kapos-híd. Ennek köszönhetően pedig az idei év december tizedik napján véget ért az ideiglenesen megépített híd pincehelyi szolgálata, és azt visszabontották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában