faültetés

2021.12.05. 19:00

Még az időjárás is kedvezett a bonyhádiaknak

Farkas Eszter

2021.12.04 Bonyhád. Bonyhádon önkéntesek fátültettek. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Bezerédj utcában közel kétszáz cserjét és száz facsemetét ültettek el december 4-én a 10 millió fa Alapítvány bonyhádi klímavédő közösségének hála. Immár ötödik alkalommal zajlott a városban faültetés a helyi közösség szervezésében. Több sorban ültették a növényeket, ezzel is védősávot létrehozva a város szélén.

A Tolnai-dombságon élő tájfajták közül ültettek tölgyfát, mogyorót, galagonyát, gyűrűs somot is. A csemeték az alapítvány felajánlásával kerültek a közösséghez, a helyi önkormányzat pedig az ültetés előkészítésben segédkezett. – 2019-ben alakult a 10 millió fa közössége, ami mára már alapítvánnyá nőtte ki magát. Akkor a legközelebbi közösség, akihez csatlakozni lehetett volna Pécsen volt, így pár jó ismerős és barát összefogásával alakultunk meg Bonyhádon. Természetesen hozzánk is lehet csatlakozni még, azonban új közösségek létrehozására is van lehetőség, ha nincs a környéken még ilyen társaság. Fontos, hogy felelősen gondolkozzunk a jövőnkről, és a klímavédelemről – mondta el Kovács Vendel, a bonyhádi közösség képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában