Karácsony

2021.12.17. 20:00

Nagyon várja haza szeretett testvérét a bátor kisfiú

Kovacsics Anett – az édesanya, akit kisfia, az akkor hat­éves fia mentett meg azzal, hogy amikor anyukája elájult, telefonon kért neki segítséget – szeretné visszakapni nagyobbik fiát, aki nevelőszülőknél nevelkedik, és az engedélye nélkül akarják örökbe adni.

Bunner Mónika

Noel várja haza testvérét. Álmuk az, hogy egyszer majd újra együtt ülhetnek az ünnepi asztalnál (Fotó: Makovics Kornél)

Bizonyára sokan emlékeznek még a hős kisfiúra, Balla Noelre, aki nem esett pánikba, amikor várandós, szívbeteg édesanyja elájult, hanem tárcsázta a 112-es segélyhívót. A diszpécser kérdéseire érthetően válaszolt, így a Mentőszolgálat gyorsan kiért a helyszínre. A történet bejárta az országot. Noel a karácsony közeledtével is várja haza bátyját, akivel csak ritkán találkozhat.

– A legnagyobb fiam most nyolc éves. Hét éve került nevelőszülőkhöz, de nem tőlem vették el, hanem az apukájától, most pedig örökbe akarják adni, az engedélyem nélkül. Eddig is csak ritkán találkozhattunk. Hogy miért történt mindez, bonyolult lenne elmondanom. 

– A két gyermekem édesapjával tartom a kapcsolatot. Amiben tud, segít, de nem erőltetjük a közös életet. A harmadik gyermekemmel a várandósságomnak vége szakadt. Szerencsére a páromra számíthatok, de ezután még nehezebb, hogy egymástól elszakítva kell élnünk a nagyobbik fiammal, és lehet, hogy örökre – mondta lapunknak Kovacsics Anett, aki szeretné, hogy a hőgyészi lakásban, ahol most Noel fiával élnek, nagyobbik fia is velük lenne.

– Noelnak is nagyon hiányzik, hiszen testvérek. A lakásunkat kell megfelelővé tenni, ehhez azonban ügyvédre lesz szükségem, mert még a fiammal való kapcsolattartás felvétele is nehézséget okoz. Hét éve szenvedünk ettől a helyzettől. Noel minden nap sír, hogy adják vissza a testvérét. Egy gyereknek az anyja mellett a helye, és a testvére mellett, nem egy idegen családnál. Hiába dolgozom, kevés vagyok egyedül. Szeretném, ha lenne valamilyen reményem. Közeleg a karácsony, az új év, jó lenne, ha jövőre együtt tudna lenni a családunk – mondta az édesanya.

Egyedülálló dolog az anyai szeretet

Az édesanya és gyermeke közötti kötődés témájáról megszámlálhatatlan írás, kutatások, tanulmányok, de regények, novellák, versek, filmek, és további művészeti alkotások születtek. Általánosságban elmondható, hogy az anya-gyerek közötti eltéphetetlen érzelmi-lelki kötelék, a köztük lévő szeretet sosem helyettesíthető. Hiszen az egyén felnőtt korában is keresi-kutatja valódi gyökereit, nagyszülei, dédszülei, sőt ükszülei múltját – még akkor is, ha a saját családjában nőtt fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában