Átadó

2021.12.10. 20:00

Pénteken birtokba vette a lakosság is a faluházat

Amint a járvány engedi, visszatérhet normális kerékvágásba az élet, a pincétől a padlásig felújított faluházba.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

A hivatalos átadási ünnepséget követően pénteken délután átadták a lakosságnak a felújított faluházat. Az események részt vehetett bárki és képviseltették magukat a hivatalos és civil szervezetek. Szombaton ismét rendezvény is lesz az épületben, a falukarácsony programjában szerepel bábelőadás a gyerekeknek, a helyi együttesek és nem marad el a zene sem. A rendezvény ingyenes.

A 280 millió forint forráshoz egy miniszterelnöki határozatnak köszönhetően jutottak, Horváth István (FIDESZ-KDNP) képviselő közvetítésével, nekik és a munkálatokban valamennyi résztvevőjének megköszönte az elvégzett munkát köszöntőjében Heberling Tibor polgármester. Szemléletesen fogalmazta meg a felújítás közérzet-javító lényegét, miszerint azután az épületben télen meleg lesz, nyáron meg hűvös. Halász Mátyásné kérdésünkre elmondta, hogy mostanában nem látogatja a rendezvényeket, mert nehezére esik a járás, most azért volt jelen az eseményen, mert a dédunokája is szerepel a műsorban. Laczó Pálné, a nyugdíjas klub tagja ott volt a hivatalos átadón is, és megnézi a holnapi falukarácsony-napi műsort, ugyanis a nyugdíjas klub tagjai rendszeresen járnak a rendezvényekre.

A Covid és az átépítés két éves szünete után nagyon-nagyon jó érzés látni a színpadon az énekeseket és a táncosokat, válaszolta kérdésünkre Kiss Erika a faluház vezetője. Nagyon hiányoztak a gyerekek és a felnőttek is, tette hozzá. Korábban és nyilván a jövőben is, heti rendszerességgel próbálnak az egyesületek, ezen kívül havi két-két nagyobb esemény zajlik a falak közt: kiállítás, bál, vendéglátással együtt. Évente két nagy-rendezvényük van, az egyik a Népművészet napja, amit általában ősszel, és a falunap, amit augusztus 20-án tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában