előadás

2021.12.01. 16:33

Tanulmánykötet foglalja össze az elmúlt évtized hazai történéseit

Honnan indultunk, és hová tartunk mottóval könyvbemutató pódiumbeszélgetés volt kedden este a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi központjában.

Szepesi László

Fotó: Kiss Albert

A könyv egyik szerkesztője, dr. Mernyei Ákos miniszteri biztos, az MCC kutatótanára mutatta be a „Magyarország 2020 – 50 tanulmány az elmúlt 10 évről” című tanulmánykötetet.

A vaskos, több mint ezer oldalas könyv készítését azért határozták el dr. Orbán Balázzsal, az MCC kuratóriumi elnökével, hogy láttassák, hogyan fordult meg a korábbi évek sok káros, helytelen tendenciája, hogyan sikerült új utakon elindulni a gazdaság, a demográfia, a nemzetpolitika terén. Azért tartották szükségesnek ezt az összefoglaló művet, hogy akit érdekel, lássa, hogy mi történt velünk.

A kötet ötven tanulmányt tartalmaz, olyanokat, amelyek lefedik életünk minden területét. Mindegyiket a maga szakterületének legjobb ismerője írta, megalapozott, objektív, lényeglátó, s a nem szakember számára is érthető módon. Így kiválóan alkalmas arra, hogy az érdeklődők megismerjék életünk egy-egy területén végbement változásokat.

A képen: Böröcz Máté, az MCC helyi vezetője köszöntötte a résztvevőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában