Folyamatosan emelkedik az új esetek száma Tolnában

Január 14-én, pénteken reggel újra frissült a koronavirus.gov.hu kormányzati portál a hivatalos járványadatokkal.

TEOL

Illusztráció: Vajda János / MW

Illusztráció: Vajda János / MW

Az oldalon közzétett, megyei bontású térképről leolvasható, hogy az elmúlt 24 órában újabb vírushordozókat regisztráltak megyénkben is. Tovább emelkedett a napi új esetek száma: a portál adatai szerint csütörtök reggel óta 166 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A járvány kezdete óta már 27 886 esetet tártak fel a szakemberek Tolnában.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A beoltottak száma 6 304 323 fő, közülük 6 050 416 fő már a második, 3 321 659 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 73 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 237 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 158 509 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 268 főre emelkedett. 2611 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.

Az omikron vírusvariáns már erősen terjed és növeli a fertőzöttek számát, a megerősítő oltás felvételével megelőzhető a betegség súlyos lefolyása. Az oltási akció folytatódik: ma délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.

Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjúban a járvánnyal kapcsolatban elmondta, hogy az oltás működik és januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akciónap. Az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak, és ehhez az oltóanyag bőségesen rendelkezésre áll.

 

A koronavírusról Tolna megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik