Helyreállítás

2022.01.08. 19:10

Részlegesen újra megnyit a termálfürdő Tamásiban

Részlegesen újra megnyitja kapuit január végén a termálfürdő Tamásiban.

A termálfürdőnél negyven tűzoltó dolgozott (Fotó: Mártonfai D.)

A Tamási honlapján kiadott tájékoztatás emlékeztet, a fürdőt a 2021. november 1.-én keletkezett tűz miatt kellett bezárni. Mint azt írták, az üzemeltető és tamási önkormányzata folyamatosan azon dolgozott, hogy a fürdőt minél előbb vendégeket fogadhasson. Ennek eredményeként a termálfürdő január végével részlegesen megnyithat.

A közlemény hozzáteszi, „a kárfelmérést követően a tűzben megsérült tetőszerkezet állagmegóvását szolgáló ideiglenes helyreállítási munkák hamarosan megkezdődnek. A helyreállítási munkálatok eredményeképpen várhatóan már az idei évben a termálfürdő a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit.”

A tájékoztatás szerint a fürdő területén tervezett jelentős fejlesztések – a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázati támogatásával – is megvalósulnak 2023-tól. 

„A tervek elkészültét követően jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása van folyamatban. Tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben fog történni” – írták. 

Mint azt megírtuk, a fürdő tetőszerkezetét ötszáz négyzetméter területen érintette a tűzeset. A tető lambériája és szigetelése kapott lángra, az oltáson hat település összesen mintegy negyven tűzoltója dolgozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában