Támogatás

2022.02.14. 15:30

Az adó-visszatérítés Tolna megyében sok ezer családot érint

– A kormány számára a családok védelme a legfontosabb, ezt az elmúlt 12 év intézkedései is igazolják – jelentette ki a témában tartott sajtótájékoztatón Potápi Árpád János.

Vizin Balázs

Mi támogatjuk a családokat – mondta Potápi Árpád János államtitkár Fotó: V. B.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője példaként a családi adóvisszatérítést említette. Mint fogalmazott, a további családtámogatási programelemeken felül, ezzel is kifejezi a kormány megbecsülését a munka mellett gyermeket vállaló szülők irányába. 

A családi adóvisszatérítésre korábban még nem volt példa, ez egyszerre jelent adócsökkentést, valamint családtámogatást. Potápi Árpád Jánostól megtudtuk, országosan több mint 600 milliárd forintot fizet ki a kormány az érintett kétmillió szülőnek, amit az ország gazdasági ereje, jó teljesítménye tesz lehetővé. Tolna megyében sokezer családot érint az intézkedés. – A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal – ahogy sok minden mást – a családok ily’ módon történő megerősítését sem támogatta – emlékeztetett a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában