Ifjúsági önkormányzat

2022.02.23. 07:00

Diákpolgármestert is választanak Szekszárdon

A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat (SZIFÖN) alakuló ülése zajlott kedd délután a Placc Közösségi Téren. A diákok láthatóan komolyan vették megbízatásukat.

Brunner Mónika

Letenyeiné Mráz Márta, a Polip Ifjúsági Egyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy az oktatási intézmények kilenc iskolából delegáltak a közösségért sokat tevő diákokat az ifjúsági önkormányzatba. A diákok a Szekszárdon élő tanulók érdekeit képviselhetik, párbeszédeket folytathatnak döntéshozókkal, városi szinten szervezhetnek programokat a fiataloknak. Önkénteskedhetnek jó dolgokért, bekapcsolódhatnak az országos gyermek és ifjúsági önkormányzatok és a Nemzeti Ifjúsági Tanács munkájába. 

Letenyeiné Mráz Márta az eseményen köszöntötte a megjelent diákokat, az Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum önkormányzati és intézményi szakembereit. Elmondta, hogy a diák delegáltak a prezentációik bemutatása utáni alakulóülésen összegyűjthetik a diákpolgármesteri és két alpolgármesteri ajánlásokat, utóbbinál az egyiket általános, a másikat középiskolai delegáltra vonatkozóan. 



Ezt követően Fáncsi Balázs, egykori I. Béla gimnáziumi diák, jelenlegi pécsi egyetemista köszöntötte a delegáltakat, mint leköszönő diákpolgármester és az alakuló ülés összehívója, majd sok sikert kívánt a munkájukhoz.  Elmondta, hogy az elmúlt két év diákpolgármesteri tevékenysége nem volt könnyű a számára a pandémia miatt. 

A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzati választás jövő hét kedden a diákpolgármester és a két alpolgármester megválasztásával folytatódik. 
 

Őket delegálták a szekszárdi iskolákAz iskolai delegáltak: Cseszák Balázs, Bakó Jonatán, Fáncsi Márton (I. Béla Gimnázium), Illés Sándor, Wigand Barnabás, Sándor Virág Diána (Garay Gimnázium), Bali Anna, Ferenci Liliána, Karaszi András (Garay Általános Iskola), Atkári Bianka, Kovács Máté, Horváth Petra (Kolping Iskola), Horváth Virág, Karakas Edina, Poór Szabolcs (TMSZC Vendéglátó), Kolompár Amanda, Csiki Bianka, Holtz Tamás (Baka Iskola), Keszthelyi Zita, Czirkel Balázs, Stan Krisztián (Babits Általános Iskola), Málnai Zsófia, Huber Alexa, Lánger Dóra (Dienes Iskola), Benkő Gréta, Gutheil Adrienn (PTE Egészségügyi Iskola). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában