Dunaföldvári tűzeset

2022.02.07. 19:24

Gyanús zajokra ébredtek, kiderült, hogy ég a házuk; mindenük odalett

Hajnali két óra után a házban lakó nő arra kelt, hogy olyan hangokat hall, mintha valaki mászkálna a dunaföldvári házuk padlásán. Ébresztette a férjét, aki utánanézett, mi történt, majd üvölteni kezdett a nejének: „Gyere, mert ég a házunk!”. 

Brunner Mónika

A családnak tizenöt éve otthona a ház, hitelük van rajta, hét éve újították fel Fotó: Mártonfai Dénes

A házaspár rémülten szaladt a középiskolás lányuk szobájába, felkeltették, takarókat tekertek maguk köré, papucsot húztak, és kifutottak a házból – ekkor már potyogtak rájuk a törmelékek. – Négy tűzoltóautó volt kint, és a rendőrség. Odalett mindenünk, az emlékeink, a ruháink. A szomszédok bugyoláltak minket plédekbe, hogy meg ne fázzunk. Ezúton is szeretnénk nekik megköszönni a segítséget. Ők értesítették a barátnőjével élő fiunkat, aki később beszaladt a házba, és kimentette a két macskánkat. A házunk lakhatatlanná vált. Azóta rettegünk, mert esett az eső, befolyik a víz a szobákba, és nem tehetünk semmit, mert várnunk kell, amíg egy tűzszakértő újra megvizsgálja az épületet – mondta lapunknak a károsult. 

Mint arról beszámoltunk, a családi ház tetőszerkezete február harmadikán hajnalban kezdett égni. Az első hírekkel ellentétben nem nyolcvan, hanem százötvenhat négyzetméteren pusztítottak a lángok. 

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a dunaújvárosi, a solti és a paksi hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. A családnak tizenöt évig volt otthona a leégett ház, hitelük van rajta, hét éve újították fel. A nő férjével és a lányával a tűzesetet követően dunaföldvári rendezvényházukba költöztek. A család német használtcikk-kereskedéssel foglalkozik. 

Jelenleg a biztosítóval leveleznek, a tűzoltók előzetesen azt mondták nekik, elektromos zárlat okozhatta a tüzet. A dunaföldvári önkormányzattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy minden segítséget megadnak a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában