Újra pályáznak

2022.02.12. 12:00

Megszűnt a helyi gyógyszertár, a regölyiek újat akarnak

B. M.

Kelemen Csaba polgármester a koronavírus-járvány kapcsán arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kórokozó jelen van településükön is, azonban a háziorvosuk és az asszisztens segítségével folyamatosan próbálják a fertőzötteket kezelni és ellátni. Jelenleg sok a fertőzöttjük, a polgármester hozzátette, hogy az ő családja is épp most esett át ezen. Azt gondolja, hogy meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal, mások megóvása érdekében pedig fertőzés esetén a karantént be kell tartani. 

– Nagyon komoly problémát jelent a tény, hogy a gyógyszertárunk működési engedélyét a gyógyszerészeti tiszti főorvos visszavonta, így nem működik a lakosság ellátása helyben. Már kezdeményeztük az Országos Gyógyszerészeti Intézetnél a gyógyszertár üzemeltetésére vonatkozó pályázat kiírását annak érdekében, hogy a lakosságot helyben tudjuk kiszolgálni, ez azonban egy hosszabb folyamat. Lakóink gyógyszerellátását segíti a tanyagondnoki szolgálat, ám ez folyamatos terhelést is jelent a mindennapi feladatunk ellátása mellett – mondta Kelemen Csaba polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában